marți, 18 iunie 2013

Gradina in iunie II

Pentru ca le-am dedicat o postare speciala rosiilor, e cazul sa fac o postare si celorlalte legume. Da, asa este, am uitat sa culeg un visin!

fasolea verde:


 ardeiul:




 si alt busuioc pus mai tarziu:
 vinetele:


 mazarea si dovleceii:

 castravetii:

 si trandafirii:
 





O saptamana buna!

4 comentarii:

  1. Aurelia gradina este tare frumoasa:-) Sa culegi fasolea sa nu o lasi sa imbatraneasca, e buna rau cu rosi si ceapa, noi deja am mancat 2 ture:-)
    Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Brandusa! Am cules fasolea si am mancat-o cu usturoi, am pus si la ciorba de zarzavat. Toate bune si tie!

      Ștergere
  2. Din momentul in care am inceput sa o cultiv, fasolea a fost pentru mine o revelatie: am descoperit ca exista si fasole fara ate! Incredibil! Taranii o lasa sa se mareasca si sa imbatraneasca pentru ca sa atarne mai mult la cantar si noi ne luptam cu atele alea nesuferite, pe care oricat le-ai curata, tot mai raman cateva cat sa-ti faca nesuferita mancarea. Sa-mi culeg eu singura fasolea, frageda, dulce, gustoasa, pai asta a fost un pas imens inainte. La fel si cu mazarea, pe care eu nu o mananc decat cruda. E drept ca nu am reusit in anii astia sa cultiv mai multa, cat sa pun si la congelator, pentru ca mi-o mananca vrabiile. Dar am descoperit ca poate fi atat de buna incat s-o mananci asa cum este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place mult fasolea lata dar nu am avut decat cateva cuiburi, si da, era mult mai frageda decat cea cumparata din piata. In schimb am primit din gradina unei prietene multa fasole galbena fideluta si am pus si la congelator. Am vazut ca ai si tu din aceea mov, poate o incerc si eu anul viitor.
      Mazare nu am consumat dat am pus la congelator pentru iarna, in schimb eu consum foarte multi dovlecei.

      Ștergere